ScanStar förpackningstävling

ScanStar förpackningstävling

Inbjudan 2024

Inbjudan till tävlingen har publicerats på engelska, du hittar den här.

Vad är Scanstar

ScanStar är den äldsta förpackningstävlingen i Norden. Det är en gemensam nordisk förpackningstävling som ägs och arrangeras årligen sedan 1969 av SPA, Scandinavian Packaging Association. SPA är en sammanslutning av Svenska Förpackningsgillet och motsvarande organisationer i de övriga nordiska länderna. Tävlingen arrangeras av ett team bestående av representanter från dessa organisationer, men värdskapet roterar mellan länderna.

Företag som vinner en ScanStar får ett diplom, rätten att använda ScanStar-logotypen i marknadsföringen av den vinnande förpackningen, samt rätten att delta i WorldStar competition, en internationell förpackningstävling som arrangeras av World Packaging Organisation (WPO). Ingen annan nordisk förpackningstävling kvalificerar till deltagande i WorldStar.

Svenska Förpackningsgillet och motsvarande organisationer i de övriga nordiska länderna är representerade i WPO, som är en sammanslutning av alla förpackningsorganisationer i hela världen.

Inom Svenska Förpackningsgillet har vi delat upp det så att Magnus Sidling representerar oss i WPO och Mikael Gällstedt representerar oss i Scanstar. Både Magnus och Mikael sitter i SPA:s styrelse.

Vem kan delta 

ScanStar förpackningstävling är öppen för alla förpackningslösningar som designats, konstruerats eller tillverkats i ett av de nordiska länderna. Även förpackningslösningar som tillverkats i andra länder, men som säljs av ett nordiskt företag och/eller beställs av nordiska kunder, får delta. Tävlingsbidragen måste ha marknadsförts innan inlämningsdatumet, och får inte ha lämnats in till ScanStar tidigare år.
Tävlingsbidragen kan lämnas in av designers, konstruktörer, tillverkare eller inköpare av förpackningar (med tillstånd av övriga stakeholders). Ett företag kan lämna in ett obegränsat antal tävlingsbidrag, så länge de är i enlighet med tävlingsreglerna.

🇬🇧 The ScanStar competition is a nordic event, held in english. Read the english version here.

Scanstar Student 2024

Inbjudan till 2024 års upplaga har publicerats på engelska, du hittar den här och inbjudan hittar du här nedan.

Frågor och kontakt

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.