ScanStar förpackningstävling

ScanStar förpackningstävling

ScanStar är en gemensam nordisk förpackningstävling som hålls årligen sedan 1969 av SPA, Scandinavian Packaging Association. 2021 organiserades tävlingen av Svenska Förpackningsgillet.

Företag som vinner en ScanStar får ett diplom, rätten att använda ScanStar-logotypen i marknadsföringen av den vinnande förpackningen, samt rätten att delta i WorldStar competition, en internationell förpackningstävling som arrangeras av World Packaging Organisation (WPO).

Vem kan delta? ScanStar förpackningstävling är öppen för alla förpackningslösningar som designats, konstruerats eller tillverkats i ett av de nordiska länderna. Även förpackningslösningar som tillverkats i andra länder, men som säljs av ett nordiskt företag och/eller beställs av nordiska kunder, får delta. Tävlingsbidragen måste ha marknadsförts innan inlämningsdatumet, och får inte ha lämnats in till ScanStar tidigare år.
Tävlingsbidragen kan lämnas in av designers, konstruktörer, tillverkare eller inköpare av förpackningar (med tillstånd av övriga stakeholders). Ett företag kan lämna in ett obegränsat antal tävlingsbidrag, så länge de är i enlighet med tävlingsreglerna.

The ScanStar competition is a nordic event, held in english. Read the english version here.