Kaffeslump med Svenska Förpackningsgillet

Kaffeslump fikaroulett
Gillets styrelse presenterar stolt resultatet av en tids pyssel:

Kaffeslumpen med Gillet

Kaffeslumpen är till för att få ett avbrott i arbetsdagen och skapa en möjlighet att lära känna en ny branschkollega. Förutom många trevliga fikastunder, skapas grogrund för idéer och samarbetsmöjligheter mellan våra medlemmar. 

Det hela går ut på att genomföra en digital fikapaus med en annan medlem i Gillet. Datum och tid kommer ni själva överens om, och vi rekommenderar att boka 20 minuter.

Alla nya medlemmar skrivs in på deltagarlistan, men det är såklart frivilligt så för den som inte vill delta är bara att höra av sig så ändrar vi.

För dig som av olika anledningar inte deltagit tidigare men som vill gå med i Kaffeslumpen nu, så hälsar vår lilla kaffebot dig varmt välkommen att anmäla dig här nedan.

Anmälan till Kaffeslumpen

Anmäl dig helst med din privata mailadress, därför att om du slutar på ditt jobb och glömmer kaffeslumpen, så slumpas nån annan person med en spökadress och blir utan fika den veckan.

Om du redan anmält dig men vill uppdatera ditt deltagande kan du göra det nedan (skriv det i kommentar bara så det inte blir dubbelt). Har du några frågor eller funderingar så scrolla lite längre ner, annars är du alltid välkommen att kontakta oss på vår vanliga mail.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Ange en siffra, tex 1 för varje vecka, 2 för varannan vecka osv.
Förslag på intresseområden, särskilda ämnen och/eller frågor

Så går Kaffeslumpen till

Varje måndag slumpas nya fikapar likt en fikaroulett. Du kan själv välja om du vill vara med varje, varannan, var tredje vecka eller kanske 2 gånger per år. När du slumpats ihop med en annan deltagare skickas ett mail till dig och din fikakompis, och sedan har ni minst en vecka på er att få till en digital fika med varandra innan nästa slump går av stapeln.

  • Möjlighet att pausa sitt deltagande till och med ett visst datum
  • Deltagande på eget valt veckointervall

Om vi skulle vara ett ojämnt antal deltagare så får ett av fikaparen 3 deltagare.

Syfte

Syftet knyter an till vår kärnverksamhet; att nätverka. Att lära känna varandra lite grann. 20 minuter kan de flesta avvara, och hinner ni inte prata klart kan ni sitta kvar en stund till eller boka uppföljning vid ett annat tillfälle.

Det är såhär vi bygger vårt egna varumärke. Genom att nätverka håller vi vårt kontaktnät och sociala sammanhang levande och aktuellt. Ärligt talat, vem bryr sig om antalet kontakter på Linkedin? När du får frågan om du känner nån som skulle passa för en viss roll, tänker du på dem då, eller tänker du på den där intressanta figuren du fikade med i höstas?

Inspiration

Idén är hämtad från RISE, som kört sin kaffeslump i flera år redan, men konceptet är inte nytt. Det finns en hel del appar och program tillgängliga, men vi hittade inget som riktigt passade just Gillet.

Pysslet

RISE kaffeslump bygger på Teams-appen Icebreaker (du kan läsa mer om RISE kaffeslump här), men alla i Gillet har inte tillgång till Teams och detsamma gäller andra program, telefonmodeller eller vad-det-än-må-vara. Vi behövde hitta ett sätt att hålla det så enkelt och lättillgängligt som möjligt, oberoende av organisationer, licenser och individuell teknisk begåvning.

Resultatet blev att vi utgår från vårt Google-konto. Kaffeslumpens mail innehåller inga länkar och skickas bara till dig och en person till, därför bör det inte fastna i spamfilter eller skräppost. Det kan förstås ändå hända, så när du får din kaffeslump bör du inte vänta med att höra av dig till din fikakompis. Man vet aldrig, hen kanske har missat meddelandet.

Praktiska tips

  • Som sagt, när du får din kaffeslump så vänta inte med att höra av dig till din fikakompis. Man vet aldrig, hen kanske har missat meddelandet.
  • Får du ingen kontakt med din fikakompis? SNÄLLA berätta det för oss så att vi kan se efter om hens mailadress stämmer eller om det är något annat på tok. Vi vill inte ha inaktiva adresser i slumpandet.
  • Slumpandet är veckobaserat på enkel nivå. Om du valt att slumpas varannan vecka, så kommer din mailadress slumpas varje veckonummer som är jämnt delbart med 2, dvs endast jämna veckor. Har du valt var 3 eller 4 vecka så är du med varje veckonummer som är jämnt delbart med 3 eller 4, osv.

Anmälan till Kaffeslumpen

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Ange en siffra, tex 1 för varje vecka, 2 för varannan vecka osv.
Förslag på intresseområden, särskilda ämnen och/eller frågor

Bli medlem för att delta

Gillets kaffeslump är endast till för medlemmar i Svenska Förpackningsgillet. Är du ännu inte medlem så kan du läsa mer om vad ett medlemskap innebär samt hur du ansöker här. Studenter har gratis medlemskap till och med året de tar examen.