Åke Sahlins förpackningsstipendium

Åke Sahlin (1902–1976) hade under sin karriär en rad framträdande positioner inom förpacknings-, pappers- och handelsområdena.Hans insatser har varit av stor betydelse för svensk förpackningsindustri och export. Åkes sista roll var som ordförande för Svenska Förpackningsföreningen. Dess VD, tillika SFG:s hedersordförande, Stig Bergstedt initierade stipendiefonden som en bemärkelse på Åke Sahlins 70-årsdag. Hittills har över 40 stipendier delats ut och vi hoppas att vi får möjlighet till utdelningar i många år framöver. Se alla tidigare stipendiater här.

Stipendiater 2022

Stipendiet brukar tilldelas en person varje år, men i år var det två personer som fick ta emot stipendiet om 10 000 kr vardera.

Gustaf Lindblom

Student, Nackademin
För resor i samband med praktik

10 000 SEK tilldelas Gustaf Lindblom, ny i förpackningsbranschen och studerande inom förpackningsutveckling/-design på Nackademin, som uppvisat stort intresse för förpackningars funktionella design och cirkularitet. Gustaf har sökt och fått Åke Sahlins förpackningsstipendium, som ett bidrag till att finansiera resor/logi för sitt praktikarbete med förpackningsteamet på Clas Ohlson i Insjön, i enlighet med Åke Sahlin-stipendiets anda och syfte.

Birgitta Alm

Materialspecialist på Returkartong
För en studieresa till Island

10 000 SEK tilldelas Birgitta Alm, materialspecialist på Returkartong, med lång och gedigen erfarenhet från pappers- och förpackningsbranschen. Birgitta har uppvisat ett framgångsrikt engagemang inom förpackningsåtervinning och anses av juryn ha en lovande framtid vars karriärutveckling bör stödjas. Birgitta har sökt och fått Åke Sahlins förpackningsstipendium för att företa en studierresa till Island med syfte att lära sig mer om deras förpackningsinsamlings- och återvinningssystem samt knyta nya kontakter inom deras återvinningsbransch. Ändamålet är helt i enlighet med Åke Sahlin-stipendiets anda och syfte och juryn gläds åt att härmed få bidraga till Birgittas studieresa.

Sugen på att söka Åke Sahlins förpackningsstipendium? 

Ansökan till Åke Sahlins förpackningsstipendium är öppen januari – augusti varje år. Förpackningsstuderande och Svenska Förpackningsgillets medlemmar kan ansöka!

Frågor & ansökan
Läs mer och ansök till stipendiet här. Ansökan är öppen från januari till augusti varje år.

Inte medlem?
Det löser vi snabbt. Läs mer om Gillet, den enda personligt knutna föreningen för yrkesverksamma i svenska förpackningsbranschen, och ansök här.

Dela detta inlägg