Höstmötet på Scanpack 5 oktober

Höstmötet gick som bekant av stapeln i anslutning till Scanpack den 5 oktober och Danijela (ordförande) hade bokat lokal samt fika för oss trötta mässbesökare. Riktigt tjusigt fika visade det sig, med franska ostar, kex, marmelad, vindruvor, bakelser, chokladbollar, snittar, frukt och såklart godis. För vad vore en mässa utan godis? (Den vore, om du funderar på det, som ett personalkök utan diskmaskin.)

Kort genomgång av presentationen

Mikael höll i tyglarna och gick i vanlig ordning igenom vad Gillet är, vad vi gör, varför vi finns och så vidare. Årets stipendiater i Åke Sahlins stipendium presenterades, du kan läsa mer om vilka som fick stipendiet här, och så gick vi igenom Scanstar och underströk inbjudan till Scanstar 2023, då tävlingen kommer att hållas av PAKKAUS (dvs Finska Förpackningsgillet).

Viktigaste punkten på mötet

Efter att ovan nämnda allmänna info bockats av, kom vi till hjärtat av mötet. Det finns nämligen en fråga som bränt i styrelsens protokoll ett bra tag nu, och som i allra högsta grad angår alla våra medlemmar;

Hur kan vi göra Gillet mer relevant?

Gillets styrelse arbetar, som du säkert vet, ideellt och får därmed ingen annan betalning än att vi kvittar det arbete vi gör mot medlemsavgiften. Det här innebär att vi tar tiden till Gillets arbete från vår fritid, en vara vi har varierande tillgång till. Vi brinner alla för Gillet, men tidsbristen är ett faktum.

Under pandemin har vi fokuserat starkt på webinarier och andra digitala sändare-mottagaremöten, och vi har tappat mycket av det som vi tror och vill att Gillet ska vara, dvs ett nätverk för Dig. Vi vill att när du funderar på något förpackningsrelaterat – högt eller lågt – så ska du kunna vända dig till Gillet lika avslappnat och självklart som du skulle vända dig till din bordsgranne på kontoret.

Vägen framåt

Vi börjar här och nu med att försöka väva in Dig i hur vi hanterar Gillet. Vi i styrelsen tänker oss att om vi liknar Gillet vid ett skepp, så är styrelsen rodret och alla medlemmarna är resten. Det är medlemmarna som är Gillet, inte styrelsen. Vi tillhandahåller kursen (som alltid är öppen för diskussion), överblicken, kommunikationsvägarna. Ramverket, så att säga. DET är styrelsens kärnverksamhet, allt annat är trevlig bonus.

Ramverket

För att kunna interagera, medlemmar emellan, behövs kommunikationskanalen och det är i huvudsak vår Linkedin-grupp. (Gruppen är stängd för icke-medlemmar, den som ansöker om att bli insläppt i gruppen kontrolleras mot medlemslistan först.)

Om du har en fråga, eller kanske söker jobb eller praktikplats, så kan du vända dig till gruppen. Om du vill vara säker på att nå alla medlemmar så kan du också maila oss så tar vi med ditt meddelande i nyhetsbrevet. Vi finns här för Dig.

Vi vill tillägga här att naturligtvis finns inga måsten, man kan delta utan att för den skull höras hela tiden, men ett inaktivt medlemskap är detsamma som sponsring (vilket kassan tackar för) men det är inte tanken med vår förening. Vi vill veta vad Du vill få ut av ditt medlemskap, vi är öppna för alla förslag.

Vi ❤️ Gillet

Bland våra medlemmar räknar vi allt från studenter till Ph.D med lång erfarenhet. Tillsammans sitter vi på i princip all förpackningskunskap (och allt nytt nördar vi ner oss i) – förstå vilken skatt Gillet skulle kunna vara för sina medlemmar, och för branschen.

 

Dela detta inlägg